Kako izbrisati ili deaktivirati Facebook račun?

Eto, ovo nas pitanje više ne iznenađuje, jer vidjeli smo brojne kontroverze oko diva društvenih mreža Facebook. To je rečeno, postoji mnogo razloga za brisanje Facebook računa. Ili zbog osobnog interesa za privatnost na mreži ili jednostavno zato što želite uštedjeti vrijeme uklanjanjem sebe. Stoga smo ovdje s nekoliko jednostavnih metoda za brisanje vašeg Facebook računa.

Kako deaktivirati ili izbrisati Facebook račun?

Ako razmišljate o napuštanju Facebooka, niste sami. Sve veća zabrinutost zbog društvenih mreža koje utječu na zdravlje natjera ljude da napuste platformu. Web stranice za društvene mreže poput Facebooka nisu dobre samo za mentalno zdravlje, već također ometaju dugoročnu produktivnost. Drugi mogući razlozi za napuštanje Facebooka su problemi s povjerenjem i privatnošću. Nakon toga, u ovom ćemo vas članku uputiti da izbrišete ili deaktivirate svoj Facebook račun. No, prije nego što započnemo, moramo znati razliku između brisanja i deaktiviranja Facebook računa.

Također pročitajte: Kako popraviti preuzimanje usluge Google Play Store na čekanju

Brisanje ili deaktiviranje Facebook računa

Brisanje Facebook računa i njegovo deaktiviranje dvije su različite stvari. Deaktivacijom računa možete sakriti svoju internetsku prisutnost na Facebooku. Iako će ga uklanjanje u potpunosti ukloniti s platforme.

Zapravo, Facebook nije samo zbirka slika i ažuriranja statusa; Mnogo je više od toga! Svi vaši kontakti, veze, aplikacije i povezane igre. Stoga vam mora biti jasna odluka koju želite donijeti. Savjetujemo vam da prvo deaktivirate svoj račun i provjerite jeste li izgubili nešto važno. Što se događa ako izgubite pristup aplikaciji koja koristi Facebook kao uslugu provjere autentičnosti? Stoga je uvijek dobro biti oprezan.

Što se događa nakon deaktiviranja vašeg FB računa?

  • Svoj račun možete ponovno aktivirati kada se želite vratiti.
  • Ljudi neće moći vidjeti vašu povijest niti vas potražiti na Facebooku.
  • Neke informacije, poput poslanih poruka, mogu ostati vidljive drugima.

Što se događa kada izbrišete svoj FB račun?

  • Nećete se moći ponovo prijaviti nakon završetka brisanja. Za završetak je potrebno 30 dana.
  • Potpuno brisanje podataka pohranjenih u sigurnosnim sustavima može potrajati i do 90 dana. Međutim, vaši podaci neće biti dostupni na Facebooku tijekom tog razdoblja.
  • Vaši će prijatelji možda i dalje imati pristup porukama koje ste poslali nakon brisanja računa.
  • Kopije određenog materijala, poput zapisa, mogu ostati u FB bazi podataka, ali su odvojene od osobnih identifikatora, kako je navela tvrtka.
  • Vaši prijatelji i dalje mogu vidjeti vaše ime na popisu prijatelja. Vidljiv je samo vašim prijateljima i samo s popisa vaših prijatelja.
  • Međutim, administratori grupe mogu pregledavati vaše postove i komentare, uključujući vaše ime.
  • Ako odlučite da Messenger ostane aktivan ili se prijavite na Messenger kada deaktivirate svoj FB račun, Messenger će ostati aktivan. Kasnije ga možete onemogućiti.

Napominjemo da će Facebook odgoditi postupak uklanjanja 30 dana nakon vašeg zahtjeva. Zahtjev za uklanjanje automatski će se otkazati ako se ponovo prijavite na svoj FB račun prije isteka roka.

Deaktivirajte Facebook račun

Sad kad znate što čini deaktiviranje, evo koraka za deaktiviranje vašeg FB računa:

  1. Prvo kliknite vezu https://www.facebook.com/deactivate/ za izravnu navigaciju na stranicu za deaktiviranje. Stranici možete pristupiti i tako što ćete dodirnuti padajući izbornik trokuta u gornjem desnom kutu. Dalje, trebate odabrati Postavke i odaberite Općenito u bočnoj traci. Sada kliknite na Upravljajte svojim računom a nakon tog klika opcija Deaktivirajte svoj racun.
  2. Nakon što dovršite prethodne korake, od vas će se zatražiti da ponovo unesete lozinku iz sigurnosnih razloga. Slijedite upute i slijedite korake kako biste potvrdili svoju odluku.
  3. U slučaju da planirate otkazati svoj izbor, svoj račun možete ponovno aktivirati jednostavnom prijavom putem e-pošte i lozinke. Vaš će profil biti u potpunosti obnovljen.

Također pročitajte: Kako protresti uređaj za uključivanje svjetiljke na Androidu [bez korijena]

Izbrišite Facebook račun

Prije pozdrava s Facebookom, možda vrijedi preuzeti podatke. Da biste učinili isto, idite na postavke računa kako je opisano u prethodnim koracima. Nakon toga dodirnite opciju Vaši Facebook podaci i dodirnite Preuzmite svoje podatke. Odaberite stvari koje želite u svojoj datoteci i nastavite s izradom i preuzimanjem datoteke. Također preporučujemo da isključite sve aplikacije i usluge sa svog računa.

Sada kada ste to učinili, slijedite ove korake da biste trajno izbrisali svoj FB račun:

  1. Kliknite padajući izbornik trokuta u gornjem desnom kutu web stranice Facebook i odaberite
  2. Odaberite opciju Vaši Facebook podaci na lijevoj bočnoj traci. Sada dodirnite opciju Izbrišite svoj račun i podatke . Ako nastavite, od vas će se tražiti da preuzmete podatke. Učinite to ako već niste i pritisnite Izbriši račun.

Ako se predomislite u roku od 30 dana od zahtjeva za uklanjanje računa, možete se ponovo prijaviti s ID-om e-pošte i lozinkom da biste vratili postupak. Ili će se svi vaši podaci trajno izbrisati s platforme i kasnije im nećete moći pristupiti.